Anlægning af espalier og rullegræs

Have på Nordtoft

Haven er udført ved et smuk ny renoveret hus i Hasseris. Huset har direkte udgang til en eksisterende træterrasse placeret med smuk udsigt over byen og Limfjorden.

Haven er lavet enkel og klassisk i stil med bygning.

Indretning af haven

Den eksisterende træterrasse er placeret, som husets primære terrasse. Den er forholdsvist tæt på offentlig vej, derfor etableres ny terrasse i den øvrige have. Forbindelse mellem de to terrasser er en flise sti.

Langs stien både ind mod bygning og flere steder i stiforløbet brydes stierne med prydgræsser og sorte store granitskærver. 


 Buus & Co. - Haveprojekt Nordtoft

 

Espalier af rionet

Ud mod vej og ved terrasse i haven er lavet espalier af rionet med maskestørrelse 10x10 cm og ø 8 mm, som er monteret på store sorte stolper ø 18 cm. Espalier virker kraftig og robuste når de udføres i disse materialer og holder den planlagte form - et godt møbel i haven.

 

Espalier i haven er 2,5 meter højt og et godt mats til det høje hus. 

 

Belægninger

Alle belægninger er udført i grå 50 x 50 cm betonflise med kant af sorte herregårdssten med slået kant. Omkring beplantninger og espalier er det lavet en kant af den sorte herregårdssten.

Klik på billederne for at se dem i fuld størrelse

 

 

Græs og beplantning

Det er prioriteret højt, at der de steder, hvor der er beplantninger, også er noget spiseligt. Der er blandt andet anvendt jordbær som bunddække i bede, og der indgår i haven både frugttræer og frugtbuske.

Græsplænen er planeret for at opnå så ens og vandret overflade som muligt, og der er udlagt rullegræs i hele haven.