Sammensætning af belægning på flere terraser

Kærhavebakken

Kærhavebakken er et nyt udstykket parcelhusområde i Klarup. Denne have er opført ved et smukt nyt parcelhus. Kunden var, i forbindelse med planlægningen af haven, med i hele tegnings processen, hvilket var meget givende for alle parter. Kravet til haven var at det skulle være spændende indrettet have med plads til planter og med et minimum af vedligeholdelse.

Indretning af haven

Huset ligger på en hjørnegrund langs en lukket villavej, og det formodes, at størstedelen af tilkørslen til huset kommer fra samme retning. Belægningen i indkørslen er derfor drejet i denne retning, hvilket gør, at huset virker mere imødekommende i forhold til en belægning 90 grader på huset.

Fordør og bagdør i huset er placeret forholdsvist tæt på hinanden. Der er derfor ved fordør lavet et stort markeret trin som fremhæver denne dør. 

Buus & Co - Haveprojekt i Klarup Buus & Co - Haveprojekt i Klarup

Klik på billederne for at se dem i fuld størrelse

Øvrige belægninger i haven er lige som indkørselen drejet fra husets vinkel. Dette medfører blandt andet, at den store terrasse i haven, som umiddelbart er tæt ved vej, drejes mere ind i haven og dermed gøres mere privat.

Typisk afsluttes belægningflader i flugt med hushjørner. I denne have føres belægningen forbi hushjørne og afsluttes ved udvalgte steder på bygningen. Dette giver god harmoni mellem belægning og bygning og nedtoner hushjørnet og kan fremhæve andre mere interessante steder på bygningen.

Buus & Co - Haveprojekt i Klarup Buus & Co - Haveprojekt i Klarup

Klik på billederne for at se dem i fuld størrelse

 

Beplantningen

Beplantningsbedene er placeret, så de understreger belægningen og giver oplevelse tæt ved de områder, hvor der er ophold.

Beplantningen består af en sammensætning af rhododendron, stauder og enkelte mindre buske og træer. Der er ved etableringen af haven plantet forholdsvist tæt, hvilket gør, at haven efter en kort etablerings fase ser færdig ud.

Klik på billederne for at se dem i fuld størrelse